Setkání s Nespressem

S Nespressem a jeho skvělým týmem zkušených baristů jsem se poprvé setkala minulý rok v Karlových Varech během filmového festivalu. Byl to pro mě zážitek, protože jsem se o kávě dozvěděla spoustu zajímavostí a poprvé jsem ochutnala osvěžující drinky z kávy, mimo to jsem si dala i velmi silnou černou kávu s trochou cukru a skořice - moc mi chutnala. Od té doby jsem z latté, kterému se, přiznejme si, moc nedá říkat káva, přešla na cappuccino. A to si nesladím, abych si vychutnala tu dobrou kávovou chuť. Chybějící sladkost kávy si vynahradím dobrým dortíkem a je fakt, že se obojí hezky vzájemně doplňuje.

Před nedávnem jsem se s Nespressem setkala podruhé. Nespresso mě opět překvapilo vynikajícím ledovým nápojem s kávou a také lahodným, sladším cappuccinem. Osvěžující drink, který jsem měla, byl chuťově celkem podobný tomu z minulého léta, troufla bych si ale říct, že byl ještě o něco sofistikovanější, a to jak chutí, tak vzhledem. Každopádně byl vynikající, tyhle drinky mi zkrátka padly do noty - recept na koktejl najdete tady. Při příležitosti ochutnávky těchto výborných nápojů nám byly představeny i nové kapsle z limitované edice (právě z těch byly nápoje připraveny) Robusta Uganda a Arabica Ethiopia Harrar. První káva ze zmíněných (Robusta) byla hořká a opojená kakaovými tóny, druhá (Arabica) zase jemně nakyslá a květinová. Obě kávy jsem ochutnala jako samotné espresso bez mléka a cukru. K tomu ochutnávka kávového koktejlu a cappuccino a měla jsem v sobě dohromady 4 kávy během asi dvou hodin. Jak jsem psala na našem Instagramu, divím se, že to semnou to odpoledne nešvihlo!

Zajímalo by mě, jaký máte celkově názor na Nespresso a jejich kapsle? Já si kávu z kapslí Nespresso pravidelně dávám u svého taťky, když jsem u něj na návštěvě, a musím říct, že si ji nemohu vynachválit. Její příprava je jednoduchá a chuť naprosto skvěle vyladěná.






Share:

0 komentářů